Be Reiki

Usui Reiki Ryoho Shinpiden driedaagse met Stephen Lovering op 4, 5 en 6 september 2009 te Deventer

In maart 2006 was Stephen Lovering, master/teacher uit Engeland, voor het eerst in Nederland om een bijzondere driedaagse cursus te geven, de Usui Reiki Ryoho Shinpiden mastercursus. In deze cursus wordt Reiki onderricht vanuit het traditionele Japanse perspectief, dat wil zeggen, Reiki met de focus op je eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

De deelnemers aan deze driedaagse waren zonder uitzondering enthousiast en waren geraakt door de schoonheid en eenvoud van dit onderwijs. Voor velen viel het ontbrekende puzzelstuk op de plek en men vond eindelijk wat men al die tijd miste in Westerse Reikisystemen.

In het voorjaar van 2007 en het voor- en najaar van 2008 was Stephen Lovering weer in Nederland om deze mastercursus te geven. Velen maakten kennis met het traditioneel Japanse Reikionderwijs en waren geraakt door het werken met de elementen van dit prachtige en pure systeem. En hebben “eenheid” ervaren, de kern van het werken vanuit Japans perspectief.

Stephen komt op 4, 5 en 6 september 2009 weer een Shinpidencursus geven, in een mooie locatie aan de IJssel in Deventer.

Cursisten die tot nu toe voor deze Japanse richting kozen voelden vanaf de eerste cursusdag een heel sterke verbinding met de Reiki energie en de technieken in deze traditionele benadering. Reiki vanuit Japans perspectief is niet zozeer een behandelmethode zoals we die in het Westen kennen, maar vooral een persoonlijke en spirituele weg naar jezelf. Dat spreekt steeds meer mensen aan.

De Westerse cursussen liggen bijna allemaal in de lijnopvolging van Hayashi en Takata. Sinds eind jaren 90 van de vorige eeuw zijn er steeds meer contacten tussen Westerse en Japanse Reikimasters. Hieruit en uit onderzoekswerk van Frank Arjava Petter, Chris Marsh en Bronwen en Frans Stiene werd duidelijk dat de methode van Hayashi en Takata behoorlijk afwijkt van de methoden uit de Usui Reiki Ryoho Gakkai, de Japanse Reiki organisatie die in 1922 door Mikao Usui werd opgericht.
De inwijding, de technieken die je leert en de cursusinformatie van de URR cursus stammen rechtstreeks uit Japan en zijn vrij van Westerse invloeden

De cursus zoals Stephen Lovering die komt geven heeft een korte lijnopvolging. Stephen is getraind door Frans Stiene, die deze cursus half september in Utrecht gaf en mede auteur is van o.a. The Reiki Source Book en Reiki volgens de Japanse traditie (The Japanese Art of Reiki), toonaangevende boeken over de nieuwste feiten over en inzichten in de Reikigeschiedenis. Frans Stiene is getraind door Hiroshi Doi, lid van de Usui Reiki Ryoho Gakkai, en door Hyakuten Inamoto.

Stephen heeft ruime ervaring als Reiki master/teacher en heeft ook les gehad van Tom Rigler (in Gendai Reiki Ho). Hij heeft zijn hart verpand aan de Japanse Reikitechnieken, hetgeen in combinatie met zijn diepgaande kennis, zijn enthousiaste en inspirerende manier van lesgeven en zijn onnavolgbare humor garant staat voor een onvergetelijke cursus.

De complete, nog korte, lijnopvolging voor deze cursus is: Mikao Usui – Kanichi Taketomi – Kimiko Koyama – Hiroshi Doi – Frans Stiene – Stephen Lovering.

De cursus is bedoeld voor Reiki masters/teachers en ervaren Reiki II behandelaars, ongeacht de stroming.

Shinpiden is het Japanse woord voor ‘mysterie onderwijs’ en is het derde niveau van dit Reikisysteem. De focus daarvan is om middels het werken met de 4e shirusi en jumon het besef aan te wakkeren dat je een groot stralend licht bent en dat ook altijd was.
Je leert Reiju (oorspronkelijke inwijding) te geven en de esoterische achtergrond ervan.
Voor het succesvol uitvoeren van Reiju is het verder ontwikkelen van je persoonlijke kennis en ervaring met het concept Eenheid (Oneness) van essentieel belang.
Ook leer je hoe je de spirituele oefeningen kunt integreren in je dagelijkse leven.

De belangrijkste voordelen van Shinpiden zijn een diep gevoel van rust en meer zelfvertrouwen als behandelaar en leraar.

In de driedaagse cursus komt o.a. het volgende aan de orde:
• Bespreking, uitleg en oefening van de traditionele Japanse technieken in Shoden, Okuden en Shinpiden
• Werken met de vier originele shirushi (symbolen) en de begeleidende jumon (mantra’s), de betekenis, het gebruik en de spirituele achtergrond.
• Ontvangen van Reiju/inwijding tot Shinpiden niveau
• Oefenen van inwijdingen en Reiju
• Ethiek van Reikimasters

Elke cursist ontvangt uitgebreide handleidingen Shoden, Okuden en Shinpiden (tezamen 173 pagina’s), die je ook kunt gebruiken als je zelf cursussen gaat geven. In de handleidingen vind je ook kopieën van traditionele Japanse handleidingen (met vertaling).
Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat.

De cursus wordt in het Engels gegeven, maar ook als je Engels niet perfect is, is het goed te volgen. Incidenteel kan er vertaald worden, maar de voertaal is Engels.

De kosten voor deze cursus bedragen € 450,-. Daarbij inbegrepen zijn de handleidingen, uitgebreide lunch op alle cursusdagen, koffie, thee en versnaperingen en het Shinpidencertificaat.
VROEGBOEKKORTING: 10% korting op het cursusgeld bij inschrijving en betaling voor 24 juli a.s.

Als je meer informatie wilt of een aanmeldingsformulier wilt ontvangen, kun je mailen naar bea@be-reiki.nl of bellen met 06-17300008.

Feedback van deelnemers aan eerdere mastercursussen vind je hier: http://be-reiki.nl/feedback/
en http://www.stephenlovering.com/coursefeedback.htm

Hartelijke groet

Bea Kedde
Be Reiki!

Kernwoorden (tags): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -