Be Reiki

Usui Reiki Ryoho Shinpiden mastercourse door Stephen Lovering op 24 en 25 maart 2012 Deventer

In maart 2006 was Stephen Lovering, master/teacher uit Engeland, voor het eerst in Nederland om een bijzondere Reikicursus te geven, de Usui Reiki Ryoho Shinpiden mastercursus. In deze cursus wordt Reiki onderricht vanuit het traditionele Japanse perspectief, dat wil zeggen, Reiki met de focus op je eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

De deelnemers aan deze cursus waren zonder uitzondering enthousiast en waren geraakt door de schoonheid en eenvoud van dit onderwijs. Voor velen viel het ontbrekende puzzelstuk op de plek en men vond eindelijk wat men al die tijd miste in Westerse Reikisystemen.

In de afgelopen jaren was Stephen Lovering regelmatig in Nederland om deze mastercursus te geven. Velen maakten kennis met het traditioneel Japanse Reikionderwijs en waren geraakt door het werken met de elementen van dit prachtige en pure systeem. En hebben “eenheid” ervaren, de kern van het werken vanuit Japans perspectief.

Voor 2012 staat een nieuwe cursus gepland op 24 en 25 maart.

Cursisten die tot nu toe voor deze Japanse richting kozen voelden vanaf de eerste cursusdag een heel sterke verbinding met de Reiki energie en de technieken in deze traditionele benadering. Reiki vanuit Japans perspectief is niet zozeer een behandelmethode zoals we die in het Westen kennen, maar vooral een persoonlijke en spirituele weg naar jezelf. Dat spreekt steeds meer mensen aan.

De Westerse cursussen liggen bijna allemaal in de lijnopvolging van Hayashi en Takata. Sinds eind jaren 90 van de vorige eeuw zijn er steeds meer contacten tussen Westerse en Japanse Reikimasters. Hieruit en uit onderzoekswerk van Frank Arjava Petter, Chris Marsh en Bronwen en Frans Stiene werd duidelijk dat de methoden voortkomend uit de afstammingslijn van Hayashi en Takata behoorlijk afwijken van de methoden uit de Usui Reiki Ryoho Gakkai, de Japanse Reiki organisatie die in 1922 door Mikao Usui werd opgericht.
De inwijding, de technieken die je leert en de cursusinformatie van de URR cursus stammen rechtstreeks uit Japan en zijn vrij van Westerse invloeden

De cursus zoals Stephen Lovering die komt geven heeft een korte lijnopvolging. Stephen is getraind door Frans Stiene, die deze cursus wereldwijd en ook in Nederland gaf en mede auteur is van o.a. The Reiki Source Book en Reiki volgens de Japanse traditie (The Japanese Art of Reiki), toonaangevende boeken over de nieuwste feiten over en inzichten in de Reikigeschiedenis. Frans Stiene is getraind door Hiroshi Doi, lid van de Usui Reiki Ryoho Gakkai, en door Hyakuten Inamoto.

Stephen heeft ruime ervaring als Reiki master/teacher en heeft ook les gehad van Tom Rigler (in Gendai Reiki Ho). Hij heeft zijn hart verpand aan de Japanse Reikitechnieken, hetgeen in combinatie met zijn diepgaande kennis, zijn enthousiaste en inspirerende manier van lesgeven en zijn onnavolgbare humor garant staat voor een onvergetelijke cursus.

De complete, nog korte, lijnopvolging voor deze cursus is: Mikao Usui – Kanichi Taketomi – Kimiko Koyama – Hiroshi Doi – Frans Stiene – Stephen Lovering.

De cursus is bedoeld voor Reiki masters/teachers en ervaren Reiki II behandelaars, ongeacht de stroming.

Shinpiden is het Japanse woord voor ‘mysterie onderwijs’ en is het derde niveau van dit Reikisysteem. De focus daarvan is om middels het werken met de 4e shirusi en jumon het besef aan te wakkeren dat je een groot stralend licht bent en dat ook altijd was.
Je leert Reiju (oorspronkelijke inwijding) te geven en de esoterische achtergrond ervan.
Voor het succesvol uitvoeren van Reiju is het verder ontwikkelen van je persoonlijke kennis en ervaring met het concept Eenheid (Oneness) van essentieel belang.
Ook leer je hoe je de spirituele oefeningen kunt integreren in je dagelijkse leven.

De belangrijkste voordelen van Shinpiden zijn een diep gevoel van rust en meer zelfvertrouwen als behandelaar en leraar.

In de tweedaagse cursus komt o.a. het volgende aan de orde:
• Bespreking, uitleg en oefening van de traditionele Japanse technieken in Shoden, Okuden en Shinpiden
• Werken met de vier originele shirushi (symbolen) en de begeleidende jumon (mantra’s), de betekenis, het gebruik en de spirituele achtergrond.
• Ontvangen van Reiju/inwijding tot Shinpiden niveau
• Oefenen van inwijdingen en Reiju
• Ethiek van Reikimasters

Elke cursist ontvangt uitgebreide in het Nederlands vertaalde handleidingen Shoden, Okuden en Shinpiden (tezamen 173 pagina’s), die je ook kunt gebruiken als je zelf cursussen gaat geven. De originele Engelse ontvang je in PDF. In de handleidingen vind je ook kopieën van traditionele Japanse handleidingen (met vertaling).
Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat.

De cursus wordt in het Engels gegeven, maar er is ook vertaling beschikbaar.

De kosten voor deze cursus bedragen € 350,-. Daarbij inbegrepen zijn de handleidingen, uitgebreide lunch op alle cursusdagen, koffie, thee en versnaperingen en het Shinpidencertificaat.
VROEGBOEKKORTING: 10% korting op het cursusgeld bij inschrijving en betaling voor 1 januari 2012.

Als je meer informatie wilt of een aanmeldingsformulier wilt ontvangen, kun je mailen naar bea@be-reiki.nl of bellen met 06-17300008.

Feedback van deelnemers aan eerdere mastercursussen vind je hier: http://be-reiki.nl/feedback/
en http://www.stephenlovering.com/coursefeedback.htm

Hartelijke groet,

Bea Kedde
Be Reiki!